Easy to do business with

Integritetspolitik

Senast uppdaterat: 2019-02-21

1. Introduktion

Her hos GPBM Nordic AB tager vi din personlige integritet yderst alvorligt, og derfor bestræber vi os altid på at have et højt niveau af databeskyttelse samt at imødekomme dig som kunde med den transparens, du efterspørger.

Herunder kan du læse detaljeret om, hvordan vi behandler og beskytter dine personoplysninger, hvorfor vi indsamler personoplysninger, og hvilke personoplysninger vi behandler og til hvilket formål.

GPBM Nordic AB, org.nr. 556360-0443, med adressen Argongatan 2B, SE-431 53 Mölndal, er dataansvarlig for de personoplysninger, der indsamles.

Vi træffer alle mulige forholdsregler for at beskytte dine personoplysninger - dette gælder både det digitale og det fysiske miljø, hvor de opbevares.

Hjemmesiden og informationerne er beskyttet med SSL. Vi gemmer aldrig dine kortoplysninger og krypterer dine personlige adgangskoder i vores datalagringer.

2. Hvad er personoplysninger?

Personoplysninger (også kaldet ”personlig information”, ”persondata”) er data/information, som kan bruges til at identificere dig eller kontakte dig. Personoplysninger behøver ikke at indeholde et navn og kan derfor også være andre digitale identifikatorer som f.eks. billeder, IP-adresse, e-mail osv.; altså oplysninger som direkte eller indirekte kan henføres til en fysisk person. Alle oplysninger, der gemmes om kunden, behandles i overensstemmelse med persondataforordningen (GDPR).

3. Hvilke personoplysninger indsamler vi om dig som kunde og til hvilket formål?

3.1) Håndtering af og oversigt over bestillinger og returneringer

Hvorfor indsamles denne information?

Informationen indsamles, så vi kan sikre leveringen af din ordre og få informationer frem til dig om din ordre/returnering, samt til håndtering af reklamationer og garantihenvendelser, og så vi kan gennemføre tilbagebetalinger. Informationen indsamles også for at give dig en relevant købsoplevelse via hjemmesiden, e-mail og/eller sms: som f.eks. leveringsopdateringer, ordrestatus og kontooversigt.

Personoplysninger, der behandles:

-Navn

-Kontaktoplysninger (telefonnummer, e-mail)

-Adresseoplysninger (fakturaadresse, leveringsadresse, IP-adresse)

-Ordrehistorik (den valgte betalingsmetode, bestilte varer)

Lovligt grundlag

Opfyldelse af købsaftalen. Denne indsamling af personoplysninger er nødvendig, for at vi kan opfylde vores forpligtelser i henhold til købsaftalen.

3.2) Håndtering af henvendelser til kundeservice og kundekontakt

Hvorfor indsamles denne information?
 
For at kunne besvare dine kundespørgsmål og give dig den bedste købsoplevelse. Vi ønsker altid at kunne besvare alle dine spørgsmål, og derfor behandler vi udelukkende de informationer, som vi får af dig i forbindelse med kundekontakt, til at levere et højt serviceniveau og til at hjælpe dig både med det samme og løbende under hele kundeforholdet.
 
Personoplysninger, der behandles:

-Navn

-Kontaktoplysninger (telefonnummer, e-mail)

-Adresseoplysninger (fakturaadresse, leveringsadresse, IP-adresse)

-Ordrehistorik (den valgte betalingsmetode, bestilte varer)

-Korrespondancehistorik (via e-mail, telefon, sociale medier, chat, digitale kanaler)

Lovligt grundlag

Berettiget interesse. Behandlingen er nødvendig for at tilgodese vores og din berettigede interesse i, at vi håndterer henvendelser til kundeservice

3.3) Opfyldelse af virksomhedens retlige forpligtelser

Hvorfor indsamles denne information?

Nødvendig behandling for at opfylde virksomhedens retlige forpligtelser i henhold til lovkrav, domstole eller myndighedsafgørelser, f.eks. bogføringsloven, hvidvaskloven eller reglerne om produktansvar og produktsikkerhed.

Personoplysninger, der behandles:

-Navn

-Kontaktoplysninger (telefonnummer, e-mail)

-Adresseoplysninger (fakturaadresse, leveringsadresse, IP-adresse)

-Ordrehistorik (den valgte betalingsmetode, bestilte varer)

-Korrespondancehistorik (via e-mail, telefon, sociale medier, chat, digitale kanaler)

Lovligt grundlag

Retlig forpligtelse. Denne indsamling af dine personoplysninger kræves i henhold til lovgivningen. Hvis oplysningerne ikke udleveres, kan vores retlige forpligtelse ikke opfyldes.

3.4) Evaluering, udvikling og forbedring af vores tjenester af hensyn til kundens bedste interesse

Hvorfor indsamles denne information?

Informationen kan indsamles i forbindelse med anmeldelser, konkurrencer og kundetilfredshedsundersøgelser med henblik på at tilpasse vores tjenester og gøre dem mere relevante og brugervenlige for dig som kunde.

Personoplysninger, der behandles:

-Navn

-Kontaktoplysninger (telefonnummer, e-mail)

-Adresseoplysninger (fakturaadresse, leveringsadresse, IP-adresse)

-Købs- og brugergenererede data (f.eks. klik- og besøgshistorik)

-Tekniske data vedrørende de enheder, der anvendes, og deres indstillinger (f.eks. sprogindstilling, IP-adresse, browserindstillinger, tidszone, operativsystem, skærmopløsning og platform)

-Information om, hvordan du har interageret med os, dvs. hvordan du har brugt tjenesten; login-metode, hvor og hvor længe forskellige sider er blevet besøgt, svartider, fejl ved download, hvordan og hvornår du forlader tjenesten m.m.
 

Lovligt grundlag

Berettiget interesse. Behandlingen er nødvendig for at tilgodese vores og vores kunders berettigede interesse i, at vi evaluerer, udvikler og forbedrer vores tjenester, produkter og systemer.

3.5) Muliggørelse af målrettet markedsføring

Hvorfor indsamles denne information?

For kunne at viderebringe relevant information og relevante tilbud til dig, analyserer vi de oplysninger, som vi har indsamlet, på forskellige måder. Udarbejdelse af dine personlige tilbud og generelle tilbud, tilpassede nyheder, produktanbefalinger og inspiration.

Information, som vi kan indsamle:

-Kontaktoplysninger (telefonnummer, e-mail, IP-adresse)

-Købs- og brugergenererede data (f.eks. klik- og besøgshistorik)

-Angivne kundevalg mht. produkter og tjenester

Lovligt grundlag

Berettiget interesse. Behandlingen er nødvendig for at tilgodese vores berettigede interesse i at viderebringe personlig og relevant information og relevante tilbud til dig.

4. Opbevaringsperiode

Vi gemmer ikke dine personoplysninger længere end det er nødvendigt for at opnå de respektive formål og for at opfylde vores juridiske forpligtelser. Så længe du har en kundekonto hos os, gemmer vi også den information, der hører ind under kontoen. Kontoen lukkes automatisk 5 år efter dit sidste køb. Når vi ikke længere har brug for at opbevare din information, bliver den slettet og tilintetgjort.

5. Adgang til og behandling af personoplysninger

Vi vil aldrig sælge dine personoplysninger til en tredjemand. Derimod samarbejder vi med udvalgte leverandører og tjenester, som vi delvist deler dine personoplysninger med for at forbedre eller/og for overhovedet at muliggøre din kundeoplevelse og dit køb hos os. Disse er såkaldte databehandlere. Alle vores partnere er nøje udvalgt og opfylder kravene i GDPR for at sikre alle informationer og beskyttelse af dine data.

I følgende tilfælde kan personoplysninger deles med vores databehandlere:

-It-drift (virksomheder, der hjælper med it-udvikling, drift og it-support)

-Markedsføring (medie- og markedsføringsbureauer)

-Økonomi og administration (bogførings- og revisionsfirmaer)  

Vi deler også dine personoplysninger med visse tredjemænd, der selv er dataansvarlige. Når dine personoplysninger deles med en tredjemand, der selv er dataansvarlig, er det denne tredjemands integritetspolitik og persondatabehandling, der er gældende. Disse aktører kan omfatte følgende:

-Betalingsleverandører (banker, leverandører af betalingstjenester og  behandling af korttransaktioner)

-Logistikvirksomheder/transportfirmaer (for at opfylde levering af ordrer)

-Statslige myndigheder, som vi har pligt til at dele data med i henhold til lovgivningen eller ved mistanke om lovbrud  

I de tilfælde, hvor vores databehandlere befinder sig uden for EU/EES, træffer vi de samme forholdsregler og sørger for gennemførelse af rutiner for at sikre, at de følger og gennemfører de nødvendige juridiske, tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at opnå samme beskyttelsesniveau som inden for EU/EES eller ”Privacy Shield”-ordningen.

Vi begrænser indsamlingen af dine personoplysninger til det mindst nødvendige omfang, både inden for og uden for EU/EES.

6. Dine rettigheder

-Du har ret til indsigt i de personoplysninger, som vi har om dig. Du har altså ret til at se hvilke oplysninger, vi har om dig, og i hvilke sammenhænge de behandles og deles. Vær opmærksom på, at hvis vi modtager en anmodning om indsigt, vil vi bede om yderligere oplysninger fra dig for at sikre, at oplysningerne udleveres til den rette person.

-Du har ret til berigtigelse, dvs. du har ret til at få rettet dine personoplysninger, hvis disse er forkerte eller ufuldstændige

-Ret til at tilbagetrække samtykke. Du har ret til når som helst at tilbagetrække det samtykke, du har givet os, du kan f.eks. afmelde vores nyhedsbrev

-Ret til sletning (”retten til at blive glemt”), hvor du kan kræve, at vi sletter alle de personoplysninger, som vi har gemt om dig, og som vi ikke er underlagt noget juridisk krav om at gemme eller har pligt til at gemme

-Ret til begrænsning af behandling. Du har ret til at kræve, at vores behandling af dine personoplysninger begrænses

-Du har ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af personoplysninger, som er baseret på vores legitime interesse. Vi stopper med at behandle personoplysningerne, såfremt vi ikke kan påvise en legitim grund til behandlingen, som går forud for dine interesser og rettigheder, eller såfremt der ikke foreligger et retskrav.

-Ret til dataportabilitet. Du har ret til at modtage en kopi af dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt format og i visse tilfælde til at få overført disse oplysninger til en anden dataansvarlig. Dette omfatter kun oplysninger, som du har givet os.

-Direkte markedsføring. Du har ret til at takke nej til direkte markedsføring eller ændre i de personoplysninger, der anvendes til direkte markedsføring, herunder profilanalyser, der foretages med direkte markedsføring for øje. Dette omfatter f.eks. nyhedsbrev og sms, hvor du kan foretage de nødvendige ændringer for den respektive kanal ved at følge instruktionerne, der findes i hvert nyhedsbrev eller sms.

-Tilsynsmyndighed. Det svenske datatilsyn, Datainspektionen, har ansvaret for at overvåge overholdelsen af lovgivningen, og hvis man mener, at en virksomhed behandler personoplysninger forkert, kan man klage til

Kontaktoplysninger: datainspektionen@datainspektionen.se, +46 (0)8 657 61 00

7. Cookies

Cookies er små tekstfiler, der gemmes på din computer eller tilsvarende enhed, og som indeholder data og dataudveksling, der gør det muligt at gemme visse indstillinger. Det er ikke et krav at acceptere cookies på vores hjemmeside, men for at få fuld funktionalitet på siden og for at kunne anvende visse tjenester er det nødvendigt at bruge cookies. De kan f.eks. bruges til at gøre det muligt for dig at vende tilbage til din indkøbskurv, gemme sprogindstillinger og til overordnet analytisk information angående din brug af vores hjemmeside. Vi bruger også cookies til at målrette relevant markedsføring til dig, så du kan få en så personlig købsoplevelse som muligt.

De cookies, vi bruger på vores hjemmeside, kan deles op i følgende kategorier:

-Sessionscookies: Disse slettes automatisk, når du lukker din browser og bruges f.eks. til at give dig funktionalitet af indkøbskurven.

-Permanente/midlertidige cookies: Disse bliver liggende på din computer, efter du har lukket browseren, og forsvinder, når du sletter dem, eller automatisk når de udløber. Disse bruges f.eks. til at du kan genoptage en shoppingsession, hvor du efterlod den, til at du ikke behøver at logge ind igen samt til at give dig en personlig oplevelse på siden.

-Førstepartscookies: Disse cookies sættes af vores hjemmeside og bruges til at give hjemmesiden fuld funktionalitet og give brugeren en god købsoplevelse.

-Tredjepartscookies: Dette er cookies, der sættes af tredjepartshjemmesider, der tilhører vores virksomhedspartnere, og bruges f.eks. til at give dig relevante produktanbefalinger og information, der afspejler dine interesser.  

Hvis du ikke vil have cookies installeret på din computer eller ønsker at begrænse behandlingen af sådanne informationer, kan du i visse tilfælde via din browser fravælge dette eller anonymisere din IP-adresse.

8. Kontakt

Hvis du har spørgsmål angående vores integritetspolitik, kan du kontakte os via e-mail: gunnar.axelsson@gpbmnordic.se

Eller:

GPBM Nordic AB, Att. Gunnar Axelsson, Argongatan 2B, 431 53, Mölndal, Sverige

Vi opdaterer løbende vores integritetspolitik, og du vil derfor altid kunne finde den seneste version på vores hjemmeside. Ved større ændringer, der vedrører behandlingen af dine personoplysninger, informeres du via e-mail.